ingatlaniroda, lakáseladás, Szeged

Ugyan nem vezetek róla statisztikát, de szerény, bő 10 éves tapasztalatom szerint az emberek életében 5 olyan helyzet adódhat, amikor leesik a tantusz: eljött a lakáseladás ideje! Ha ebben a pillanatban tehát valaki magára ismerne, akkor már ne is gondolkodjon a további tennivalóján!

1) Megváltozik a család létszáma: kicsi, vagy nagy lesz a mostani lakóhely

Ugye, milyen egyértelmű? Ha már kell, avagy kelleni fog egy gyerekszoba, kicsi a mostani lakás! Jó lenne kert a gyerekeknek? Lakás helyett családi ház az igazi!

2) Lakáseladás? Csak szabaduljak meg végre a hitelemtől!

Ha nincs más lehetőség, a végtelennek tűnő banki levelektől, csak egyetlen lehetőség van tőlük végérvényesen megszabadulni: kérni a banktól egy kimutatást, és a lap alján szereplő összeget a lakás eladásából befolyó pénzből befizetni. Igen, ez nagyon tud fájni, de utána sokkal jobb lesz. Évekkel ezelőtt én is így jártam az autóhitelem után, megkönnyebbültem, fellélegeztem. Amikor pár hete (!) újra meglátogattam a bankot az utólagos elszámolás miatt, már örültem! De komolyan!

3) Telik az idő, elegem van a sok lépcsőből!

Egy szimpatikus úriember azt mondja nekem a tévében, hogy tegyem a kezem a képernyőre. Ráteszem. Mormolom, hogy legyen kevesebb a lépcső. Megcsinálom minden nap egy hétig, mégsincs semmi eredmény… 🙂

Ezt is régóta mondjuk a lakásokról: van, ami nem változik. Ilyen sajnos az erkély, ilyenek a lépcsők is. Erre sincs más csodaszer, ha menni, kell, menni kell. Lejjebb kell költözni!

4) Bérbeadás? Örököltem, de mihez kezdjek vele? Eddig albérlőm volt, de becsaptak!

Valóban létezik az a helyzet, amikor egészen egyszerűen nincs szükség egy lakásra. Sokan nem szeretnének vele tovább bajlódni, egyszer már megjárták. Ha a családban egyébként mindenki számára megoldott a lakáshelyzet, akkor gyakran az eladás mellett döntenek, és valóban nincs további gondjuk vele, elköltik másra a befolyó összeget.

5) Lakáseladás? Most van rá szükségem, készpénzben!

Ha bármi más okból kifolyólag, de készpénzre van szükség: lehet például más befektetés miatt, vagy vállalkozás indításakor szükség pénzre, ami le van kötve egy lakásban. Előfordulhat, hogy a korábbi elképzeléshez képest kicsit alacsonyabb áron, de az idő ilyenkor a meghatározó tényező, és a kicsit kevesebb pénzt ilyenkor gyakran kárpótolja a gyorsaság. Ebben a cipőben is jártam, amikor szintén határidőre kellett a pénz, kicsit hazárdírozni kellett, de szerencsével jártam.
Lehullt hát minden lepel, kiderült végre az igazság! Aki eddig nem tudta, hogy miért adta el a lakását, már tudja. De aki majd ezután szeretné eladni, végre megtudta az okát… Ha még nem tudja, hogy kit hívjon segítségül, az sem titok, állok rendelkezésére!

László Zoltán
Napfény Ingatlaniroda
+36 70 385 4026

Eladsz éppen: hányast dobtál?
Cimke:                 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük