Nagyon gyakran eszembe jutnak a kezdetek, hogy hogyan is kezdődött a közvetítői karrierem, hogyan kötöttem ki a Napfény ingatlaniroda mellett a budapesti évek után Szegeden?

Napfény Ingatlaniroda, Szeged
Diploma után egy szegedi kereskedő-szolgáltató cégnél dolgoztam már 7. éve, amikor új lehetőséget kerestem.
Főként személyes ambíció hajtott, hogy saját magamat kipróbálhassam. Leginkább az a kérdés foglalkoztatott, hogy főállású munkában milyen lehet olyan tevékenységet folytatni, amelynek egyrészt az eredményessége kizárólag rajtam múlik, másrészt ha valamilyen változtatási, fejlesztési ötletem támad, azt ki tudjam próbálni, le tudjam tesztelni, majd a tanulságok levonása után újratervezni, végül folyamatosan fejlődni. Nem mellesleg, persze következően az előbbiekből is, forgattam a fejemben saját vállalkozás indítását is.

Ugrás a sötétbe Napfény Ingatlaniroda, Szeged

Némileg váratlanul jött velem szembe egy budapesti lehetőség: egy ismerős által kerültem kapcsolatba egy nem sokkal korábban indult Otthon Centrum irodával, egészen pontosan Újpesten. A részvétel egy országos méretű franchise-rendszerben, Pesten, elég nagy változás jelentett számomra. Némi tájékozódás után úgy döntöttem – illetve kis családommal együtt úgy döntöttünk -, hogy belevágok, belevágunk. Azóta mindig úgy gondolok rá, mint egy ugrásra a sötétbe, ami igaz is, és még jól is hangzik.
Az albérletkeresést, a költözést tanulás, munka, aztán reggeltől estig munka, majd munka, közben pedig szintén munka követte. Érdekes volt egyrészt teljesen újfajta területen dolgozni ismeretlen utcák között, másrészt egyetlen ismerős nélkül, kizárólag a cégre és a szakmára hagyatkozva dolgozni. Új emberekkel, idegen közegben, a hét első részében ráadásul teljesen egyedül.
De ami a nagy tanulság, hogy éppen hogy mégsem teljesen egyedül: az Otthon Centrum lényege az együttműködés, ami kollégák, irodák, kerületek, vagy akár különböző városok közötti kooperációt jelent, amit sikerült is kihasználni. Rengeteget tanultam minden téren, és közben minden alkalommal a saját nevemet is az üzletek mellé adhattam, egyszerre személyes felelősséget is vállalva élvezve a cégvezetés folyamatos bizalmát, támogatását is.

Sok-sok saját döntésre volt szükségem a számos ügylet folyamán, közben pedig az egyik legjobb tanácsadónak mondhattam magam a cégnél. Később vezető lettem, része voltam a partneri cégvezetésnek, a cég fejlesztésének.

Otthon, Szegeden Napfény ingatlaniroda

A kaland ugyan 2 év után befejeződött, azóta is büszkén és szívesen gondolok rá. Közben egyáltalán nem szakadtam el Szegedtől, és szívesen is költöztünk haza.

Szegeden szintén franchise-keretek között próbáltam folytatni, de sajnos nem sikerült jól a partner kiválasztása. 2009. óta az iroda önállóan, alkalmanként természetesen nyitottan az együttműködés felé, függetlenül működik; nagyon fontosnak tartom, hogy a franchise-rendszerben szerzett tapasztalatokat felhasználva dolgozik, ötvözve immár a függetlenség előnyeivel.

De miért ingatlan? Napfény Ingatlaniroda

A kérdést én is feltettem magamnak, amikor a budapesti időszaknak vége lett. Kézenfekvő lett volna  egészen más területet is kipróbálni, de más lehetőség nem merült fel bennem. Úgy gondolom, sikerült ráérezni a közvetítés ízére: előfordult néha, hogy minden részletre nézve leegyeztetett, aláírás előtti adásvétel szinte egyik pillanatról a másikra képes volt összeomlani egyszer a vevő, másszor az eladó miatt, de a közös tárgyalások alkalmával mindig sikerült kézfogásra bírni őket.

Arra bíztatok ‘hát minden lakáskérdésben érdekelt felhasználót, hogy tegyen próbára!

 

László Zoltán

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.