A július eleji időjárás hasznos tanácsokkal szolgálhat a lakáskeresők számára, akik – amennyire lehetséges – hűvös otthont keresnek. Minden esetben felhívjuk a figyelmet az ingatlanok nem változtatható tulajdonságaira, amelyek ebben a kérdésben a főszerepet játsszák.

h-hoseg.jpg

Tapasztalatunk alapján egyértelműen érzékelhető, hogy a keresők az 1-2. emeleti lakásokat preferálják, hiszen aki hosszú távra gondolkodik, valóban ezek a lakások eladhatók később, értéktartásuk szinte mindenki számára ismertek. Emellett ezek az ingatlanok lassabban melegednek fel a nyári hőségben.
Kevésbé figyelnek az ügyfelek a társasházak fekvésére, pedig témánk szerint főként ennek van a legnagyobb jelentősége. Érdemes figyelni, hogy milyen irányba néznek az ablakok, melyik-melyik helyiség milyen fekvésűek? Legszerencsésebb esetben a konyha és a hálószoba néz a hűvösebb kelet felé, a nappali és a terasz néz a nyugat felé.
A házak környéke szintén fontos. A magas fákkal, bokrokkal benőtt, zöld környezet hűsítő hatású, a frissen beépített környéken még sokáig építkezések lesznek, és mire a zöld benövi, arra is sokáig kell majd várni.
A fenti tulajdonságok tehát – kivéve talán az utolsót – nem megváltoztathatóak. Ugyanez a helyzet, mint az erkélyek esetén is: annak a lakásnak, amelyik nincs erkélye, nem is lesz soha..
Érdemes tehát figyelni a fentiekre, a sokáig ihatja a levét egy vevő a nem kellő körültekintésének..

Mit tegyünk lakásvásárlás előtt a hőség ellen?
Cimke: