fbpx

Hogyan képzelhető el egy vállalkozás indulása, egy ingatlaniroda Szegeden? Amikor megvan a kész ötlet, ami ugyan nem új még a piacon, ezért a vevők még lassan jönnek. Volt némi bizonytalanság is, hiszen volt már néhány szegedi ingatlaniroda a piacon. Korábbi próbálkozásom így ért véget. Tapasztalatlanságom miatt és önbizalom híján abbahagytam. Nem így történt az ingatlanközvetítői tevékenységgel, amit már 10 éve folytatok.

10 éves ingatlaniroda, Szeged
A születésnapi tortámmal 🙂

Szeged az otthon

A 2 éves budapesti munka után visszavágytunk Szegedre, jó volt újra a család és az ismerősök közelében lenni végre hétköznap is, nem csak a hétvégén. A legkézenfekvőbb döntés a fővárosi tapasztalatok itthoni kamatoztatása volt, folytattam tehát az ingatlanos munkát. Ingatlaniroda nyílt Szeged belvárosában.

Indul az ingatlaniroda Szegeden – az első megbízás

Egy korábbi pesti kolléga ajánlása révén ismerkedtem meg egy újszegedi háztulajdonos hölggyel, aki az indulás első hetében megbízást is adott a háza eladására. El is indult a munka teljes gőzzel! A hirdetésre amiatt emlékszem élénken, mert a pesti gyakorlat után nagyon szokatlan volt újságban megjelentetni. Az ingatlanhirdetési piacon akkoriban még megkerülhetetlen felület volt az a Déli apró, amely házakat, lakásokat még külön-külön rovatban, de utcanév szerint ABC-sorrendben közölt, néhol fekete-fehér képekkel. A felület annyit segített a keresőnek, hogy árkategóriába sorolta a hirdetéseket, így az egész rovatot mégsem kellett végigbogarászni. Elég volt csak félig… 🙂 Egész röviddel a hirdetőújsággal való megállapodásom után, 1-2 hét múltán jelentettem meg a házat, másik hirdetés nélkül. Nem is lehetett másképp, hiszen ha jól emlékszem, nem is volt másik megbízásom. 1 nappal a megjelenés után estefelé csörrent meg a telefon. Ismerős névvel mutatkozott be a hívó, egy családi barát. Pár mondat után fel is ismertük egymást, lebeszéltük a találkozót és a személyes megtekintést.

ingatlaniroda Szegeden

Családi lakásvásárlás

Ami még igazán emlékezetes volt, hogy pár nap múlva, mivel neki nagyon tetszett, elhozta a 3 gyerekét is, hogy együtt újra megnézzék a házat. Mégiscsak közös döntésre készültek a családban! Amint megérkeztünk, a gyerekek rögtön felszaladtak az emeletre. A lépcső tetején pedig elég volt 1 másodperc, hogy mindhárman másik ajtót nyissanak ki: azonnal megszületett a szoba-beosztás. Ezzel pedig maga a döntés megszületett. Mintha csak a család hazaért volna.

ingatlaniroda, Szeged
Közös kávé Gergővel

A történet óta 11 év telt el. A gyerekek már kirepültek. Ahogy az első kedves szegedi vevőm kávé közben elmesélte, 1 évvel ezelőtt átépítette a házat, de azóta is ott lakik.

Egy frissen induló ingatlaniroda Szegeden, vagy bármilyen más vállalkozás számára elképzelhetőbb sem lett volna ennél kellemesebb indulás, hiszen a fentiek a nyitás utáni első hónapban történtek. A kedves család miatt is maradt nagyon emlékezetes az ügylet.

Időközben elkészült a sorozat 2. része is, amely az eddigi gyakorlatom legnagyobb összegéről szól, ami igazán próbára tette a megbízhatóságomat! Ajánlom szíves figyelmedbe!

10 éves ingatlaniroda Szegeden – 1. rész

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük