Hogyan képzelhető el egy friss vállalkozás indulása? Talán már van egy kész ötlet, ami új még a piacon, ezért a vevők még lassan jönnek. Van némi bizonytalanság is, akár inkább hagyjuk is abba? Korábbi próbálkozásom valóban így ért véget. Tapasztalatlanságom miatt és önbizalom híján abbahagytam. Nem így történt az ingatlanközvetítői tevékenységgel, amit már 10 éve folytatok.

10 éves ingatlaniroda, Szeged
A születésnapi tortámmal 🙂

Szeged az otthon

A 2 éves budapesti munka után visszavágytunk Szegedre, jó volt újra a család és az ismerősök közelében lenni végre hétköznap is, nem csak a hétvégén. A legkézenfekvőbb döntés a fővárosi tapasztalatok itthoni kamatoztatása volt, folytattam tehát az ingatlanos munkát. Ingatlaniroda nyílt Szeged belvárosában.

Az első megbízás

Egy korábbi pesti kolléga ajánlása révén ismerkedtem meg egy újszegedi háztulajdonos hölggyel, aki az indulás első hetében megbízást adott a háza eladására. El is indult a munka teljes gőzzel! A hirdetésre amiatt emlékszem élénken, mert a pesti gyakorlat után nagyon szokatlan volt újságban megjelentetni. Az ingatlanhirdetési piacon akkoriban még megkerülhetetlen felület volt az a Déli apró, amely házakat, lakásokat külön rovatban, utcanév szerint ABC-sorrendben közölt, néhol fekete-fehér képekkel. Annyit segített a keresőnek, hogy árkategóriába sorolta a hirdetéseket, így az egész rovatot mégsem kellett végigbogarászni. Elég volt csak félig…  A hirdetőújsággal való megállapodásom után 1-2 héttel jelentettem meg a házat, másik hirdetés nélkül. Ha jól emlékszem, nem is volt másik megbízásom. 1 nappal a megjelenés után csörrent meg a telefon. Ismerős névvel mutatkozott be a hívó, egy családi barát. Pár mondat után fel is ismertük egymást, lebeszéltük a találkozót, a személyes megtekintést.

ingatlaniroda,Szeged

Családi lakásvásárlás

Ami még igazán emlékezetes volt, hogy pár nap múlva, mivel neki nagyon tetszett, elhozta a 3 gyerekét is, hogy együtt megnézzék a házat. Mégiscsak közös döntésre készültek a családban! Amint megérkeztünk, a gyerekek rögtön felszaladtak az emeletre. A lépcső tetején pedig elég volt 1 másodperc, hogy mindhárman másik ajtót nyissanak ki: azonnal kitalálták a szoba-beosztást. Ezzel a döntés meg is született. Mintha csak a család hazaért volna.

ingatlaniroda, Szeged
Közös kávé Gergővel

A történet óta 11 év telt el. A gyerekek már kirepültek. Ahogy az első kedves szegedi vevőm kávé közben elmesélte, 1 éve át is építette a házat, de azóta is ő lakja.

Egy frissen induló ingatlaniroda, vagy bármilyen más vállalkozás számára elképzelhetőbb sem lett volna ennél kellemesebb indulás, hiszen a fentiek a nyitás utáni első hónapban történtek. A kedves család miatt emiatt is maradt nagyon emlékezetes az ügylet.

Időközben elkészült a sorozat 2. része is, amely az eddigi gyakorlatom legnagyobb összegéről szól, ami próbára tette a megbízhatóságomat! Ajánlom szíves figyelmedbe!

A 10 éves ingatlaniroda ügyletei – 1. rész

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük