fbpx
albérlet rászorulóknak

Nyár elején nyílt alkalmam – részben jótékony módom – olyan személyeknek való albérlet-közvetítésre, akikkel másképp én sem kerültem volna kapcsolatba, de megbízóim látókörébe is aligha kerülők számára. Ha nagyon szigorúan fogalmazunk, a lehetőség hajléktalanoknak szól.

Egy európai uniós projekt keretében a Máltai Szeretetszolgálat olyan személyek számára keresett lakhatási lehetőséget, akikkel munkatársaik régóta szoros kapcsolatban álltak.

Albérlet rászorulóknak

A támogatás a piaci szokásokhoz képest eltérő feltételek mellett működik, bérbeadó számára meglehetős rugalmasságot kíván. Nem fér bele a pályázatba, hogy kauciót fizetéssenek, de 18 hónapra folyamatosan biztosítja a bérleti díj és a rezsi fizetését is. Emellett lehetőséget nyújt a beköltöző számára néhány háztartási gép megvásárlására is, hogy kényelmesebb feltételek között lakhasson. Ami a tulajdonosnak biztosítékot jelent, az maga a Szeretetszolgálat. Nem áll meg a segítségük az albérlet átadásánál, folyamatos személyes kapcsolattartást nyújtanak az ellátott felé. Mentorok és mentoráltjaik együttműködéséről van szó.
Néhány férfi jutott így fedélhez a feje fölé. Mindannyian nagyon hálásak voltak, nagyon udvarias módon megköszönték a tulajdonosoknak a segítséget. Adományként bútort, apróságot tudtak magukkal hozni, amelyet lelkesen cipeltek. Megtették, ami tőlök tellett.

Kiüríteni egy lakást?

Gyakran felmerülő probléma adásvétel közben, hog a régi bútorokkal mit kezdjünk. Sokunk számára ez tényleg problémát, nyűgöt jelent. Amikor mi vagy ismerősünk ilyen helyzetbe kerül, jusson eszünkbe a Máltai Szeretetszolgálat! Természetesen díjmentesen elszállítják a szükségtelen dolgokat és a hasonló helyzetekben olyan helyre, olyan személyekhez juttatják el őket, ahol igazán szükség van rájuk, ahol boldogan fogják használni azokat! Sokan ugyan nem ismerjük őket, ezt a terhet leveszi a vállunkról egy ilyen szervezet. Köszönet illeti őket!

Albérlet rászorulóknak
Cimke:     

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük