lakás bérbeadás Szeged

Szeged lakáspiacán is fontos szerepet kap az ingatlan bérbeadás, a lakáskiadás. Jól fizető, megbízható bérlőt találni sem egyszerű, de az igazi feladat a bérlemény állagának megőrzése, zökkenőmentes üzemeltetése. Bízza megbízható szakemberre, aludjon nyugodtan!

Jó döntés a bérbeadás

Sok család dönt úgy, hogy használaton kívüli, vagy örökségből rájuk hagyott ingatlanjaikat bérbeadás közben hasznosítják. Vagy pillanatnyilag nincs szükségük a lakás pénzbeni értékére, inkább nem akarják eladni. A másik eset, amikor azt eleve értékálló befektetésként vásárolták.
A megüresedett, használt használt lakásokat, sokszor szépen felújítják. Újépítésű ingatlan esetében a magas színvonalú berendezés a jó bérbeadás feltétele. Igényes, jól felszerelt lakást sokkal könnyebben és jobb áron lehet bérbe adni. Felvetődik azonban a legnagyobb probléma! Ki legyen a bérlő? Diák vagy család? Ki fogja legalább megőrizni lakásuk állapotát a milliós értékű felújítás után?
A tapasztalatok sokszor elkeserítőek! A szépen rendbe hozott ingatlanokat egyesek pár hónap leforgása alatt képesek teljesen tönkretenni. Nem ritkák a letört, levert csempék, csapok, eláztatott lakások, kutyák által szétrágott nyílászárók, ajtófélfák, kitört ablakok, tönkretett bútorok és háztartási gépek. A renitens bérlők igen “kreatívak”!

Bérbeadás csak szerződés mellett

Hasznos és elengedhetetlen egy minden részletre kiterjedő bérleti szerződés készítése. Ebben az ingatlan irodák munkatársai nagyon sokat tudnak segíteni. Tapasztalatuk, tanácsadásuk nagyban hozzájárul ahhoz, hogy rendszeresen fizető, becsületes bérlőt találjanak. Mielőtt bérbe szeretné adni lakását, kérjen tanácsot, hogy az álomból ne legyen rémálom!

Megoldás a bérbeadás problémáira a lakás megbízottja

Az igazi sokk akkor következik, amikor albérlő szó nélkül, egyik napról a másikra távozik. Természetesen az esedékes bérleti díj fizetését megelőző pillanatban… Maga mögött hagyva a lelakott lakást. Világos, hogy a már égető rezsi számlákat és a közös költséget is “elfelejtette” befizetni. A rengeteg bosszúságon túl ezek már olyan költségek lehetnek, amiket 1-2 havi kaució sem fedez. Éppen ezt akarja mindenki elkerülni.
Az 1. lépés az alapos kiválasztás. A megbízható, felkészült ingatlanközvetítő több jelölt közül segít választani. Előre leinformálja a potenciális bérlőket, hogy közülük a bérbeadó a legjobb lehetőséget választhassa. 2. lépésben következik a “szoros emberfogás”: a gondosan kiválasztott bérlővel az albérlethez szükséges jó viszony kialakítása után a minden részletre kiterjedő dokumentáció nem fog problémát okozni. A rendszeres, személyes kapcsolat, az ingatlan gyakori látogatása érdekében bízza meg a közvetítőjét! Ő már jól ismeri a bérlőt, megtalálják a közös hangot! Minden felmerülő problémára fognak tudni megoldást találni.
Aludjon tehát nyugodtan, tudja lakását jó kezekben, így befektetése is biztosan számítása szerint fog alakulni.
Együttműködésünk érdekében keressen bizalommal!

Ingatlan bérbeadás Szeged piacán
Cimke: