fbpx
ingatlan szeged

Ingatlan Szeged, Együtt működünk! Az ‘Ingatlan Szeged’ témában ezt az irodát évek óta az ország egészéből egyre többen keresik fel és bízzák meg ingatlan eladásával, érdemes tehát ránk kattintani. Aki ingatlanügyben igazi partnerkapcsolatot keres, és nagybetűs Ügyfélnek szeretné magát érezni, keressen, alaposan nézzen szét, majd tegye le a voksát a közvetítője mellett. Megmutatom, hogy tapasztalataim szerint milyen szempontok játszhatnak főszerepet egy ingatlanközvetitő partner kiválasztása előtt.

‘Ingatlan Szeged’ hívószó – cég vagy személy?

Régi bölcsesség, hogy a “jó-gyors-olcsó” hármasból – ha jó helyen járunk – csak kettőt lehet választani. Régi tanulság ez, a legtöbben értik és egyet szoktak érteni ezzel a megállapítással. Mindenestre érdemes és egyben vicces is végigpróbálni a mindhárom lehetőséget. Ajánlott is megtenni főként azok számára, akik kapkodás és kompromisszum helyett megoldást keresnek ingatlan témájú igényükre. Ha már nem gyors, de legalább olcsó és jó megoldást kaphatnak. Az ingatlanközvetitő keresés végén megfontolt döntést kell hozni. Ezt gyakran egy részletes és alapos tárgyalás előzi meg, amelynek a megbízhatóság az egyik legfontosabb pillére: elég megbízható-e a kiszemelt ingatlanközvetítő?

Ő legyen Szeged ingatlan szakembere

A szintén elengedhetetlen bizalmat jó hírnév vagy ajánlás, esetleg korábbi tapasztalat előzheti meg. Fűződhet ez akár céghez, mint az országos hálózatok, vagy nagyobb helyi irodák. Szintén fűződhet akár egy személyhez, és az egyénileg működő közvetítőkhöz is. Az ingatlan megbízást azonban minden esetben egy kapcsolattartó, egyetlen közreműködő személy fogja irányítani és a folyamat legvégéig menedzselni. Az ő személyén, felkészültségén feltétlenül múlik majd az ügy sikere, nélküle ugyanis semmi sem fog történni. A megbízó számára kulcsfontosságú az is, hogy ez a személy mennyire képes komplex módon dolgozni. Nem mindegy, mennyire képes hosszú távon tervezni, nem pedig kizárólag rövid gondolkodni. Akár ha céget, akár ha konkrét személyt bízunk meg, mindenképpen tartsuk szem előtt a partnerünk személyét is! Mint mindenhol, az ingatlan Szeged városában is teljes körültekintést igényel.

Ha nem is családtag, de majdnem

A legtöbb ügyfél ingatlana értékesítésekor az egyik, ha nem a legértékesebb vagyontárgyáról mond le, vásárláskor talán a legértékesebbre tesz szert. A lehető legjobb döntésének meghozatalához nem pusztán számtalan körülményt vesz figyelembe, de közvetítő bevonásakor gyakran számtalan információt meg is oszt vele. Nem bízhat bárkire egész családjára tartozó dolgokat, nem beszélhet meg akárkivel anyagi kérdéseket. Leggyakrabban olyan információk ezek, amelyek mind bizalmas jellegűek, egy átlagos beszélgetés során nem kerülnek szóba, egymás előtt nem kibeszélendő témák. Az ingatlanos természetesen nem családtag, de sokszor olyan adatok bizalmasa, mint a családtagok, vagy csak nagyon közeli barátokhoz méltó személyek.

Egyáltalán nem mindegy tehát, hogy kinek szavaz az ember bizalmat. Nem ritka eset, amikor egy tulajdonos több év során működik együtt ugyanazzal a közvetítővel, hiszen több ingatlan gondját is rá bízza. Előbb-utóbb szinte az összes fontos információt ismerni fogja az illető, nem marad előtte titok, de éppen ez lesz a lényeg. Mivel az évek során jól ismeri a teljes portfóliót, már bizalmi viszonyba kerül a tulajdonossal. A teljes kép ismeretében – nem visszaélve az adatokkal, a bizalmat folyamatosan ápolva – szinte igazi partnerként dolgozhatnak együtt, 100%-os mértékben mindenkor szem előtt tartva a megbízó érdekeit. A megbízó hibát követne el más közvetítő bevonásával, teljesen felesleges volna máshoz fordulnia, hiszen régóta teljes a bizalom a felek között.

Személyesen érdekelt módon

Az ingatlan Szeged piacán is kiemelt jelentőségű. Elérhető piaci értéke nem egyszerűen releváns, de akár a legfontosabbnak is mondható a megbízás során. Jó hír, hogy objektív segítség is igénybe vehető a tervezés során. A megbízott partner – akár a cég, de méginkább a személy – anyagi érdekeltsége sem mellékes a képviselet során. Minél inkább érzi a saját bőrén a közreműködő partner a siker jelentőségét, annál inkább többet követ el a majd megbízója érdekében. Minél inkább kézben tartja a folyamat valamennyi lépését és a rendelkezésre álló eszközöket is, minél magasabb pozíciót tölt be a megbízott cégnél, annál több információval is segíthet. Ezzel összefüggésben fejleszti is, felügyeli is folyamatosan a munkája minőségét, mert így biztosíthatja a sikere hosszú távú fenntartását. Összességében annál jobban becsüli meg minden ügyfelét, minden egyes tranzakcióját, hiszen személyesen, adott esetben egyszemélyben érdekelt. Úgy gondolom, minél nagyobb önállóságot élvez tevékenysége során, annál hatékonyabb és eredményesebb lesz.
Szintén fontos szempont, hogy a megbízottjának milyen módon ad képviseletet a megbízója. Ha egyszerre több megbízott is dolgozik ugyanazon a feladaton, kevésbé lesz elkötelezett egy-egy közvetítő. Amennyiben azonban ő az egyedüli felelőse a projektnek, feltétlenül a magáénak érzi. Lehetősége szerint minden felhasználható eszközét összpontosítja a közös siker érdekében.

ingatlan szeged

A vevőt vagy az eladót képviseli

Az említett jó-gyors-olcsó szempontok mellett szintén megfontolandó, hogy az első, vagy a legjobb ügyfelet keresi a megbízó? Mennyire akar sietni, kell-e valami miatt határidőt teljesíteni? Azt igényli, hogy nyomott ár mellett a vevő számára kedvező üzlet jöjjön létre, vagy a megbízó járjon jobban magasabb ár kiharcolását követően? Valójában a vevőt vagy a megbízót, az eladót fogja képviselni a partnere? A hosszú távon gondolkozni képes megbízottal való együttműködés végén jobb üzletre van kilátás. Tapasztalatom szerint ha több vevő közül lehet választani, nagyobb esély van arra, hogy ki lehessen várni a legmegfelelőbb és legkedvezőbb konstrukció mellett fizető vásárlót.

Szeged ingatlan szakértője személye

Az ingatlan vásárlása és eladása közbeni együttműködés segítője olyan személy legyen, aki kellően dörzsölt is, tapasztalt is. De hiába még ravasz, öreg róka is, ha egyszerűen nem szimpatikus. Jó példa volt erre, amikor egy szerbiai tulajdonos a megbízást megelőzően csak tanácsadással fordult hozzánk. Először egyrészt minden felmerülő kérdésére választ kapott, másrészt felmérte a későbbi együttműködés lehetséges eredményességét is. Kiderült a munkamódszere, a szakmai elkötelezettsége, hozzáállása is. De azt is kiderítette, hogy személyében alkalmas partnere lehet-e a leendő megbízottja. Néhány hónap családi kupaktanács után ránk is bízta a szegedi lakásának, vele együtt leánya lakásterveinek alakulását.

Együtt vagy sehogy

Az “Együtt működünk” szlogen nem hangozhat egyszerű reklámként, úgy is kell dolgozni! A bizalom sem jön sosem magától, rá kell szolgálni! ‘Ingatlan Szeged‘ témában ezt az irodát a 2008. év óta az ország egészéből keresik fel és bízzák meg ingatlan eladásával, bérbe adásával, érdemes tehát ránk kattintani. Tegyen próbára Ön is bennünket!

Ingatlan Szeged – Együtt működünk

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Call Now Button