Amikor a hirdetésünkre egy érdeklődő jelentkezik, majd ő személyesen megérkezik, miért vesz elő papírokat? Hirtelen kiderül, hogy az illető ingatlaniroda megbízottja, egy ingatlanközvetítő. Elképzelhető ezek után egy ilyen ingatlaniroda megbízása?

A minap egy ügyfél pontosan arról számolt be, hogy egy szegedi cég ezzel a módszerrel keres új ügyfeleket, amely mindig meglep. 2019-ben pedig – szerintem – egyenesen felháborító.

ingatlaniroda megbízása

Így válassz ingatlanirodák között

Egy tulajdonos – miután ingatlaniroda megbízása mellett dönt -, több szempont alapján választ ingatlanost. A legjobb megoldás, ha ismerőse által ajánlott közvetítőt hív fel, de kereshet valakit akár ismeretlenül is. Rákeres a szolgáltatókra, majd a legszimpatikusabbat felkéri a feladatra. Bármilyen módszert választ, a megbízottja egyik legfontosabb tulajdonságának a megbízhatóságának kell lennie! Ha nem így lenne, legfeljebb buszjegyeket adnának-vennének egymás között! 🙂

Tennivalók az ingatlaniroda megbízása előtt

Az ingatlaniroda képviselőjével való első találkozás az egyik legfontosabb állomása a közös munkának. Érdemes sok-sok kérdést előre tisztázni, egyeztetni az elképzeléseket és pontosítani az elvárt eredményeket. Át kell beszélni, hogy mi jelent majd valódi megoldást az ügylet végén. Egyszóval minden kérdést fel kell tenni a közvetítő felé, ami a tulajdonost foglalkoztatja! Kerüljön bármennyi időbe, nem szabad sajnálni tőle!
Az is hasznos, ha az ingatlanos a munkamódszerét is elmondja, hogy ne legyen semmilyen későbbi meglepetés! Ha még néhány referenciát is bemutat, teljes lesz róla a tulajdonos képe, így az ingatlaniroda megbízása előtti tennivalói végére is értünk. Ha teljes a bizalom, és a szándék eltökélt, nincs mire tovább várni!

Mikor tilos egy ingatlaniroda megbízása?

Egy ingatlanra vonatkozó megbízás legyen bizalmi kérdés! Akárkit nem szabad megbízni!
Túl azon, hogy a tulajdonos legértékesebb vagyontárgyáról van, számtalan paraméter egyeztetése kerül majd szóba. Több alkalommal összegek átvételét, illetve a fizetés teljes ütemezését kell majd egyeztetni, itt tehát nincs helye mellébeszélésnek! Aki ebben a műfajban nem őszinte, nem ide való, nem szabad megbízni!
El lehet ugyanis azt képzelni, hogy egy tulajdonos olyan személyre bízná ezt a feladatot, aki a legelső beszélgetés közben nem is mutatkozik be őszintén? Hogyan mondana el valakinek bármilyen részletet az eladásról, aki valójában nem is az, akinek először mondja magát?
Nem is kertelek tovább! Teljes mértékben elfogadhatatlannak és tilosnak tartom, hogy az ilyen és csak kicsit is hasonló módszerrel érkező ingatlaniroda megbízása megvalósulhasson. Rossz hatással lesz az ügyfelekre, eredménytelen lesz, rossz a szakmának is. Hosszan lehetne sorolni, hogy mennyire szakmaiságot nélkülöző ez a hozzáállás, hogy arról a legegyszerűbb kérdésről ne is beszéljünk, hogy miért gondolja egy ilyen cég, hogy később bárki hinni fog neki?

Aki megbízható és egyben szakmai partnert keres ingatlanügye megoldásához, szívesen állok rendelkezésére!

Ingatlaniroda megbízása

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük