fbpx

Újra és újra hallani, hogy már megszűnt létezni az ingatlanközvetítő feladata, mégis születnek megbízások, sok lakáshirdetés telefonhívásakor egy közvetítő van a vonal végén.
Munka közben szeretem tudni a pontos a dolgomat. Érdemes nap mint nap számba venni, hogy miből áll az ingatlanközvetítő feladata!

Feladata a rendelkezésre állás

ingatlanközvetítő feladata

Az ingatlanközvetítés kényelmi szolgáltatás is egyben. Aki napközben dolgozik, teszi a dolgát persze ha családja körében a szabadságát is tölti, gyakorta nem tud, sokszor nem is akar időt fordítani az ingatlana értékesítésére. Megbízottja elintézi helyette. Amikor csak kell, a közvetítő mindig helytáll, elfoglaltsága közben is. Ha információt kér a tulajdonos, az ingatlanosa elérhető, természetesen felveszi a telefont, mindig információval szolgál, végzi a dolgát.

Szakmai naprakészség

Akinek kérdése merülne fel a mindog változó ingatlanpiacon, felkeres egy közvetítő ismerősét, és addig kérdezi, amíg meg nem kapja a konkrét választ. Ha az ismerős nem tud felelni, nem elég naprakész, tovább keres és kérdez az illető. Az egyik legfontosabb feladat, hogy mindig kellően képben legyünk az aktuális információkkal, igénybe vehető lehetőségekkel.

Az ingatlanközvetítő oldja meg a problémát

Az ügyfelek attól az ingatlanos ügyfelei, hogy nem ők járatosak a felmerülő ingatlanpiaci problémák megoldásában. Ilyen esetben is mindig csörög a telefon, oldja meg a közvetítő. Keresse és találja meg a megfelelő szakembert, érjen rá, menjen oda, hívja fel. De egy felkészült ingatlanközvetítőt nem terhelnek problémák, mert időben, már előzőleg felméri a helyzetet, felderíti az adódó kérdéseket. Előre tudja, hogy az adott szituációban milyen problémák adódhatnak, és ismeri a megoldási lehetőségeket. Többek között ez is az ő dolga.

Egyértelmű feladata a képviselet?

ingatlanközvetítő feladata

A tapasztalat szerint ez az egyik legkevésbé egyértelmű: a vevők általában nem adnak megbízást, nem is nekik szolgáltat az ingatlanos. A tulajdonos az, aki megbízást ad, ő fizet érte, az ingatlanos munkája az ő érdekében zajlik. Az a legjobb példám erre, hogy tárgyalás közben mindig a tulajdonos oldalán ülök az asztal mellé szemben a vevőkkel, hiszen én a tulajdonos oldalán vagyok. Egyértelmű számomra a válasz, ha döntenem kell. A tulajdonos képviseletét látom el, nekem ő a főszereplő a munkámban.

Az ingatlanközvetítő feladata az innováció

Az ingatlanközvetítők igyekeznek magukat az árazásukban is megkülönböztetni. Messze más áron vehető igénybe ez a szolgáltatás Budapesten és vidéken, de még városon belül is nagy eltérések lehetnek. Ami közös bennük, hogy sehol sem olcsó.
Ha már így van, szerintem kötelességük folyamatosan fejleszteniük nemcsak felkészültségüket, de munkájuk minőségét is. Látok rá jó példákat, igyekszem én is hasonlóan eljárni. A lakásvideók 1. évadjával Szeged piacán egyelőre egyedül vagyok, a tapasztalatok szerint és a piaci változások miatt is érdemes folytatnom is.

Tegyen próbára!

A munkám sikerességét napi szinten meghatározza, hogy jó úton járok-e a szolgáltatásom pontos feladatának meghatározásával, és az ügyfeleim visszajelzéseiben is tudni fogom, hogy jól látom-e el a feladatomat. Állok elébe, hogy próbára tegyenek, tegye Ön is, keressen bizalommal!

Mi az ingatlanközvetítő feladata?