fbpx
ingatlanos karanténban

Mit csinál egy ingatlanos karanténban? Hogy dolgozik, ha sehova nem megy, mit csinál, mégis hogyan teszi a dolgát egy ingatlanközvetítő koronavírus közben az ügyfelei érdekében?

Változás?

Amikor a vírushelyzet elején legelőször tanakodtam az új helyzetben,
még csak a lehetséges piaci hatásokon gondolkodtam. Pár hét elteltével már érezhető, hogy mely szereplők mennyire és milyen módon aktívak a válság ellenére is. Tekintettel arra, hogy a néhány albérlet- és lakáskereső elsősorban elektronikus módon jelentkezik, kézenfekvő az on-line felületek alapos karbantartásával kezdeni, ha az ingatlanos karanténban kénytelen dolgozni. Már régóta nagy hangsúlyt igyekszem fektetni az on-line jelenlétem következetes és folyamatos fejlesztésére, a munkám ezen részében a karantén nem is jelent változást. A több otthon töltött idő további tanulásra, új eszközök beszerzésére ad kézenfekvő lehetőséget.

On-line dolgozni nem változás

Ahogy napjainkban egyre több az elektronikus ügyintézési mód, az ügyfelekkel is egyre több kapcsolat-felvételi lehetőség nyílik az interneten. Az ingatlanközvetítő koronavírus közben sokkal inkább használhatja a netes eszközöket, ezzel is javítva elérhetőségét. Ami most szintén változást jelent, hogy a közösségi oldalak is sorra segítséget nyújtanak a kialakult különleges helyzetben. Akár a google, vagy a facebook felülete, de hirdetési portálok is alkalmazkodnak a járvány okozta körülményekhez.
Az érdeklődők többsége először on-line jelentkezik, ami számomra jobb lehetőséget jelent az igényeik és lehetőségeik pontos feltérképezésére. Ezt az előnyt – és ez a jó benne – a tulajdonosok is élvezik, hiszen a közvetítőjük méginkább felkészülten érkezhet, ha sor kerül a személyes találkozóra. Ha az érdeklődő kicsit lassabbnak is érzi a megtekintés megszervezését, ő is több információ birtokában érkezhet.

Fejlesztés koronavírus közben

A piac megállása ellen sajnos nincs használható eszközünk. Lehetőséget jelent azonban tanulni, fejleszteni, hogy a veszély után az ügyfelek számára korszerűbb szolgáltatást nyújthassunk. A korszerűbb segítség – reményeim szerint – együtt járhat a megjelenési eszközök változásával is.

Fejlesztés videós eszközzel

Már 3. éve elkezdtem kísérletezni lakásbemutató videók készítésével. Az első előzetes 2018. májusa óta látható, amit már számos további anyag követett. Ebben a megjelenési formában látom az egyelőre legegyedibb, legszemélyesebb fejlesztési lehetőséget, ezen az úton tervezek továbbra is haladni. Mivel a veszélyhelyzet apropóján a hirdetési portálok is felismerték az internetes bemutatás igényét, általuk (is) nagyobb elérésre, több figyelemre van esélyem.

ingatlanközvetítő koronavírus közben

Ingatlanos karanténban, személyesen

Az egyértelműen kevesebb feladatot jómagam két csoportba tudom osztani. Egyfelől természetesen a meglévő ügyfelek kiszolgálásával foglalkozom, de személyes megtekintést – mindenki egészsége érdekében – csak több egyeztetés után szervezek. Új megbízásokat tekintve sok előkészítő feladatom van, amelyekhez a hivatalok on-line felületét használom és tanulom is meg egyszerre.
Az idő maradék részében, és őszintén szólva a nagyobb arányban leginkább otthoni feltöltődéssel, tanulással töltöm. Sok örömöt okoz néhány itthoni feladat teljesítése, amivel késésben voltam, de most be tudom őket pótolni. Például végre tényleg rendbe tudom tenni a garázsunkat! Egyelőre még nem jutott idő mindegyikkel végezni. Azt viszont már érzem, hogy milyen jól fog esni nagyobb fordulatszámmal úgy dolgozni, hogy tudom, hogy ezekkel már nem kell újra foglalkozni. Könnyebben tudok majd újra kikapcsolódni, hiszen most a pihenésem érdekében végre rendet raktam a garázsban. Nem kell azzal kezdenem, hogy megkeresem a sátrunkat, már tudni fogom, hogy most hová tettem. 😉

Koronavírus közben az ingatlanos karanténban

A járvány hatásai sokunk életét gyökeresen megváltoztatják, már meg is változtatták. Sokunk számára hasznos tanulságokkal is együtt fognak járni. Használjuk a változást fejlesztésre, a megszokott beidegződések javítására, egyszóval a javunkra fordítására érdemes használni!
Igaz ez természetesen rám is. Ha egy ingatlanközvetítő koronavírus közben sem használja ki a talán kivételes lehetőséget a munkája megváltoztatására, a versenytársaihoz képest a gazdaság újraindulásának idején hátrányba kerül. Én úgy készülök, hogy ezt elkerüljem, tartsanak velem!

Ingatlanos karanténban – mi változott meg
Cimke:
Call Now Button