fbpx

A hír igaz: lakáshitel koronavírus idején is igényelhető. Amint az egyik legutóbbi ügylet is bizonyította, hogy zökkenőmentes módon, a vártnál még gyorsabban bírált is, folyósított is a pénzintézet. Hogyan történhetett, hogy a vevő terveinek megfelelő időben a végéhez érhetett a folyamat, de még a tulajdonos is elégedett lehetett? Hitelfelvétel veszélyhelyzetben is történhet?

lakáshitel koronavírus idején

Hitelfelvétel veszélyhelyzetben

Március közepén történt meg az adásvételi szerződés aláírása, amikor még nem léptek életbe a kijárási korlátozások, a veszélyhelyzet hatásai, a banki átfutási idő is ismeretlenek voltak. Váratlannak mondható, hogy a bank pedig már (vagy még) április végén folyósított. Köszönhető volt a gyors lebonyolítás a vevők és közvetítő partnerének hatékony együttműködésének, ami mindig a teljes körű előkészítésen múlik.

Személyi és tárgyi feltételek

Ahogy korábban is gyakran előfordult, az ügylet sikeressége a vásárló hitelképességén múlott. Ezzel majdnem minden esetben csak az a baj, hogy sem az adásvételi szerződés előtt, de még az aláírás pillanatában sem lehetünk biztosak. Ha pedig a hitelképesség ténye nem ismert, a foglaló is különösen kockázatos a vevő számára. Van jól működő, bevett gyakorlat, hogy vevő sem, eladó sem vakon indul a folyamatba, itt írtam róla részletesen. A vevők oldaláról már minden szükséges kalkuláció elékészült, a személyi feltételek tehát adottnak vehetők voltak. Hogy a lehető legjobban előkészítsük a szerződést, a tárgyi feltétel teljesülése érdekében előzetes értékbecslést is volt idő készíttetnünk. Köszönhetően az eladók konstruktív hozzáállásának, és hogy nem siettették az eladást, az elképzelhető legtöbb előkészület mentén ülhettünk asztalhoz.

lakáshitel koronavírus idején

Szabad-e belevágni?

A mi ügyletünk közben a lakáshitel koronavírus idején is biztonságosan, elejétől a végéig másfél hónap alatt lezajlott. A vevők munkahelyét szerencsére nem érintette a vírushelyzet, mindenben megfelelt a feltételeknek az igénylés igen kedvező hitelkamat mellett. A banki döntési protokoll nagyon hamar alkalmazkodott az új üzemmódhoz – és mivel a banknak jó feltételek esetén válságidőben is megéri tőkéjének kihelyezése -, sikerrel zárult a vásárlás.
Én arra bíztatok minden érdeklődőt, hogy kellő előkészítéssel a banki oldalon és az eladóval is, ne habozzon hitelt igényelni! Közösen úgy össze tudjuk fésülni a részleteket, hogy senkit ne érhessen meglepetés.
Tegyenek próbára, állok rendelkezésre!

Lakáshitel koronavírus idején
Cimke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Call Now Button