fbpx

Avagy honnan tudod, hogy az ingatlanos valóban megbízható

Az ügyletek sorában következő 2. rész leginkább amiatt volt emlékezetes, mert az egyik legnagyobb bizalmat tette a kezembe a vásárló: csaknem 10 millió Ft összeget. Innen tudom, hogy mennyit érhet a szavam: eddig ez volt a legnagyobb értékű biztosíték, amit vállaltam. Úgy érzem, elmondhatom magamról, hogy megbízható ingatlanos.

Vásárol vagy közvetít az ingatlanos?

megbízható ingatlanos

A történet több szempontból is rendhagyó volt, hiszen közvetítőből – első lépésben – vásárló voltam. Erre azóta sem volt példa. Megtanultam, hogy ezt máskor biztosan el kell kerülnöm! Második lépésben eladóvá kellett válnom, de ne szaladjunk ennyire előre!

Befektet az ingatlanos?

A kiváló helyen lévő, rossz állapotú családi házak esetében gyakran adja magát a lehetőség, hogy bontás után – a kedvező adottságú telek hasznosításával – felértékelődhet az ingatlan, és nagy üzleti lehetőséggel kecsegtet. Ha ebben kedvező piaci környezetben, jó banki kamatfeltételekkel, állami támogatások lehetősége mellett gondolkodunk, egyértelműen érvényes az előbbi kijelentés. Így volt ez a 2008. év elején is. Ami azonban ősszel történt, arra senki sem számított…

megbízható,ingatlanos

Az előkészületek során kiderült, hogy a telek valóban jó befektetés. A Soxog Bt. jóvoltából elkészültek az impozáns tervek is. Piacra is kerültek a lakások. Éppen kapóra jött a lakásvásár szegedi rendezvénye is, ahol a közönség számára az egyik fő ajánlatom volt a saját projekt. A visszajelzések is igen bíztatóak voltak. Az ingatlan vásárlására banki hitellel készültem, mindent elő is készítettem. Azonban az ősz elején történt események, a hirtelen árfolyam-változások, a devizahitelezés egyik napról a másikra való megszűnése alaposan áthúzta a számításokat. A tervezett feltételekhez képest jóval kedvezőtlenebb módon, de megszületett a hitelszerződés. Majd később, néhány egyéb váratlan esemény után mégis azt a döntést kellett meghoznom, hogy elengedem a tervet, és eladom az ingatlant.

Miről ismerszik fel a megbízható ingatlanos?

Ezután találkoztam egy őszülő halántékú családapával, aki vevőként jelentkezett a telekre. Feltétel volt az adásvétel előtt a banki teher kifizetése, amelyet ő kifizetett. Biztosítékként mélyen a szemembe nézett és kezet ráztunk, majd megtörtént az átutalás. Álltam a szavam, a továbbiak is zökkenőmentesen lezajlottak. Amikor eszembe jut, nagy tisztelettel gondolok rá és a régimódi gondolkodására, hogy igazából a közös bizalom szükséges mindenféle eredményes együttműködéshez.
Ahhoz hasonló, ahogy egy barátom egy régi tanárát idézte a minap:
Csak azzal köss írásban is szerződést, akivel az szóban is elég lenne!
A sorozat következő 3. része ide kattintva olvasható.

A 10 éves ingatlaniroda ügyletei – 2. rész

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük