fbpx

Miért bízzak meg ingatlanost a lakásom eladásával? Miért bízzam a lakásom eladását ingatlanközvetítőre? Miért volna ő a jobb megoldás, mint egyedül eladni a lakásomat?
A válaszhoz a tulajdonos alaposan gondolja végig, hogy pontosan milyen lépéseket kell megtennie a tervei megvalósításához. Előre tudnia kell, hogy pontosan mibe is készül belevágni. Fontos döntéseket kell a folyamat legelején, közben és a végén meghoznia, hogy szerettei és a család a lehető legjobb megoldást választhassák következő otthonuk megtalálásában.

miért bízzak meg ingatlanost

Az ingatlanközvetítő leginkább amiatt nyújt professzionális segítséget, mert ő ezzel hivatásszerű módon foglalkozik. Mást nem csinál. Ő akkor is lakáseladással foglalkozik, amikor a tulajdonos a munkahelyén dolgozik, pihen vagy a családdal közösen nyaral.

Miben segít az ingatlanos

Hogy miben segít az ingatlanos, annak az eladás legelső pillanatában ki kell derülni a tulajdonos számára, amikor közvetítőhöz fordul. Úgy gondolom, hogy elegendő hozzá egy telefonhívás, még személyes találkozó sem feltétlenül szükséges. Amikor pedig az egyeztetésre kerül a sor a helyszínen, végképp ötletek sorozatát kell felsorakoztatnia a felkészült közvetítőnek. Hacsak nem valamilyen furcsa félreértésről volna szó…

Mennyi a lakásom valós értéke

Azt természetesen a tulajdonosok is pontosan tudják, hogy az eladáshoz ismerni kell az ingatlan értékét. Általában ez az az összeg, amennyiért a lakást majd eladni akarják. Természetes, hogy eladóként, a saját szemszögükből gondolják végig az irányár összegét. Gyakran nem gondolnak bele a vásárló elvárásaiba, hogy pontosan miként zajlik a vevők összehasonlítása, hogy milyen riválisokkal kell számolni a piaci kínálatba. Mivel az ingatlanos számos vevői visszajelzéssel és kifogással szintén találkozik, nagyobb rálátása van a pontos érték meghatározására. Több szempont alapján tudja megvilágítani a megfelelő összeget.

A reális ár fontossága

A reális ár meghatározása talán a leggyakoribb hibaforrás és sokszor a legnehezebb feladat is egyben. Önmagában ez a tényező is választ ad a miért bízzam a lakáseladást ingatlanközvetítőre dilemmára. Ha ugyanis túlságosan magas összeg lesz a hirdetésben, szinte alig lesz visszajelzés. Ebből pedig további következtetést is lehetetlen lesz a későbbiekre nézve levonni. Amennyiben reális árral indul az eladás, valódi lakáskeresőkkel is lesz lehetőség találkozni. A legnagyobb veszélye azonban a túl magas kínálati árnak, hogy indokolatlanul sokáig marad az ingatlan a piacon. Mivel a keresők ismerni fogják a lakás “életét” a piacon, látni fogják az ár csökkentését. Amint pedig újra csökken az ára, a vevők további csökkenésére fognak számítani. Előfordulhat, hogy a végeredmény – túl sok idő elteltével – a reális alatti áron való értékesítés lesz.

A fenti videóban is azt igyekszem személyesen bemutatni, hogy a megbízóval való együttműködés előtt én a vevő szempontjait is mindenképpen figyelembe veszem. Ha azonban már megbízásra kerül a sor, azonnal “mezt cserélek” és szigorúan átállok a másik oldalra, hogy a tulajdonos érdekében járjak el.

Minden tulajdonos otthon van

Egy tulajdonos a saját lakásában mindig otthon marad. Ismeri a lakás minden szegletét, minden előnyét és hibáját, a kényelmetlenségeket is. Természetes, hogy nem tud kibújni a bőréből, nem tud a vevő szemével a lakásra nézni. Minden szava, minden mondata az otthona melegéről fog szólni, pedig azt egy érdeklődő életében először látja. Nem feltétlenül fog a vevőnek kedvet csinálni a vásárláshoz. Inkább azzal az érzéssel távozhat a megtekintő, hogy a tulaj annyira szeret itt lakni, hogy nem is érdemes neki innen elköltöznie.

“A tulajdonos nem jó eladó!”

ahogy egy ügyfelem nemrég maga találóan fogalmazott.

Nem is tudunk jól alkudni!

Sok tulajdonos számára szokatlan az árról való tárgyalás. Sokan nem is szeretünk alkudni, hiszen még a piacon sem szoktunk. Egyáltalán hogyan kell alkudni,, vagy mennyit lehet alkudni? Egyszerűen félnek tőle, hogy mi fog belőle kisülni, vajon hogyan kell jól csinálni? Erre az esetre is az a legjobb megoldás, ha egy alkalmas megbízott fog alkudni is helyettünk. Az előtte a legfontosabb feltétel, hogy biztosan bennünket képviseljen!

Meg az összes többi, amire még szükség van

Az ingatlaneladás nem csak egyszerű üzletkötés a vevővel, nem csak pakolás, és a költözés megszervezése. Az csak a látványos és egyébként a legkellemetlenebb része. Az egyszer kész lesz, és vége.
Gyakran banki és földhivatali ügyintézéssel, ügyvédkereséssel, egyéb adminisztráció egy másik városból való megszervezésével jár együtt egy ingatlan eladása, miközben a következő otthon megtalálása a legfontosabb tennivaló. Akinek a munkája közben van ideje és lehetősége a közmű-szolgáltatóknál várakozni, akár gyámhivatallal egyeztetni, műszaki tanúsítványt szerezni és gond nélkül lebonyolítani, annak nem feltétlenül van szüksége külső segítségre. Mindenki más számára nem kérdés többi, hogy miért bízzak meg ingatlanost.
Amennyiben úgy érzi, hogy a segítség hasznos lesz, keressen elérhetőségeimen, állok rendelkezésére!

Kiváncsi vagyok az Ön véleményére is!

Ön megbízna-e közvetítőt ingatlana eladásával?
Kérem, pár szóban indokolja meg válaszát, előre is köszönöm!?
Miért bízzak meg ingatlanost?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Call Now Button