fbpx

Miért kell ingatlanos? Mi szükség van rá? A saját ügyemet én tudom a legjobban elintézni, minek nekem egy ingatlanos is? Mit tudna ő segíteni? Mire jó egy ingatlanos egyáltalán? Ha többet használ mint árt, és valóban segít, akkor hasznos, ellenkező esetben teljesen szükségtelen. Mikor kell kifizetni az ingatlanos jutalékát?
Egy ügyfél beszámolója alapján dolgozik a piacon szükségtelen ingatlanos is, én a valódi hasznára igyekszem rávilágítani.

miért kell ingatlanos

Minek kell ingatlanközvetítő?

Tárgyalás közben a minap egy megbízó ügyfél roppant kellemetlen tapasztalatáról számolt be egy szegedi ingatlanközvetítő céggel való együttműködése után. Elmesélte, hogy a megbízottja által hozott vásárlóval minden további nélkül és szívesen megállapodott volna, de a közvetítő cég munkatársainak beavatkozása miatt nem jött létre az adásvétel. Arról számolt be ez a tulajdonos, hogy leginkább a vételár miatt nem hagyták őket egymással beszélni, a tárgyalás folyamán nem ismerhették meg egymás ajánlatát sem. Hiába egyeztettek volna az ingatlanos által rögzített keretek, az egyébként igen furcsa játékszabályok mentén, teljesen elbeszéltek egymás mellett. De hogy méginkább abszurd legyen a képtelen szituáció, a közvetítő még jól meg is fenyegette az elégedetlen megbízóját köszönés helyett…
Valóban felvetődik a kérdés, hogy minek kell ingatlanos abban a helyzetben, ahol többet árt, mint használ? Minek kell ingatlanközvetítő olyan felek között, akik segítség nélkül, akár maguktól is megállapodhatnak?

Mikor kell ingatlanos?

A jól működő ingatlanközvetítés sokszor hasznos segítség, és néha szinte elkerülhetetlen szolgáltatás. Ha az eladandó ingatlan nem a tulajdonos(ok) lakhelyén fekszik, ha a tulaj munkája lehetetlenné teszi a hatékony eljárást, közvetítőt kell felkérni a képviseletre, nem kérdés hogy miért bízzak meg ingatlanost. Távolról nem lehet eljárni az ingatlan legjobb eladása érdekében, és volt példa több tulajdonos egymás közötti nem túl szerencsés egyeztetésének áthidalására is, amikor az üzletkötés érdekében ingatlanos cég megbízása volt a legmegfelelőbb megoldás. Előre sosem tudják a felek, hogy kivel fognak az adásvételt megelőzően tárgyalni, hogy kivel hozza őket össze az élet, de általánosságban az együtt, magukra hagyva megállapodni nem tudó felek együttműködése esetén szinte kell az ingatlanos közreműködése. Szintén érdemes közvetítő szakembert bevonnia annak, aki ismeri a járatlanságát az ingatlanok terén. Aki nem szokott ügyvédi segítséghez fordulni, illetve aki nem ismeri az ingatlan-adásvétel jogi feltételeit, sem az egyéb hivatali és szolgáltatói teendőit. De aki minden előbbiben ha jártas is, de a munkája nem engedi meg az elkerülhetetlen utánajárást, vagy egyszerűen nem akar vele foglalkozni, egyszerűen megéri neki kiszervezni a feladatot. Ezesetben nem is kérdés, hogy miért kell ingatlanos.

mire jó egy ingatlanközvetítő

Mire jó egy ingatlanos?

Más kérdés, hogy hogyan érdemes ingatlanost megbízni, egyedül vagy más céggel együtt többet célszerűbb-e egyszerre keresni. Erről már korábban írtam is. Alapvetően azonban egy ingatlanközvetítő arra való, hogy a tulajdonos érdekét szem előtt tartva segítse az adásvétel lebonyolítását. Segítség alatt – véleményem szerint – támogatást, az egyeztetés megkönnyítését, a megbízó képviseletét kell érteni. Hogy valójában mire való egy ingatlanos, leginkább az elégedett ügyfelek visszajelzése magyarázza el minden érdeklődő, a szolgáltatást nem ismerők számára.

Erre azonban nem

Csalódva hallgattam a panaszos ügyfél történetét a korábbi megbízottjáról, hiszen – ahogy ő is fogalmazott – más közvetítőknek is rossz hírét kelti a munkája közben jókora kapufát rúgó ingatlanos. Rosszul végzi ugyanis a munkáját egy nem a megbízását ellátó szolgáltató, aki akadályozza, mintsem előmozdítaná a rábízott ügylet létrejöttét. Szerencsésebb eset, amikor a szorgalom, az igyekezet szakértelemmel párosul, mintha annak hiányával. Felesleges köröket futó, információkat visszatartó munka nem segítség, nem értéket jelentő szolgáltatás. Akad cég több területen, aki mi másképp csináljuk jelszóval hirdeti a tevékenységét , de rosszul ellátott megbízás nem biztosan él meg a piacon. Nem is kell talán nagyon másképp csinálni, elég csak jól!

Más a véleménye? Rossz a tapasztalata? Ön szerint minek kell ingatlanos? Ossza meg velem, előre is köszönöm!

Miért kell ingatlanos?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Call Now Button