fbpx
ingatlaniroda,Szeged

Nagyon gyakran eszembe jutnak a kezdetek, hogy hogyan is kezdődött a közvetítői karrierem? Hogyan kötöttem ki a Napfény Ingatlaniroda mellett a 2 évnyi budapesti munka után Szegeden?
Diploma után egy szegedi kereskedő-szolgáltató cégnél dolgoztam már 7. éve, amikor új lehetőséget kerestem.
Főként személyes ambíció hajtott, hogy saját magamat kipróbálhassam. Leginkább az a kérdés foglalkoztatott, hogy főállású munkában milyen lehet olyan tevékenységet folytatni, amelynek az eredményessége kizárólag rajtam múlik? Ha valamilyen változtatási, fejlesztési ötletem támad, azt ki tudjam próbálni, le tudjam tesztelni. Majd a tanulságok levonása után újratervezni, végül folyamatosan fejlődni, fejleszteni. Nem mellesleg, persze következően az előbbiekből is, forgattam a fejemben saját vállalkozás indítását is.

Ugrás a sötétbe

Némileg váratlanul jött velem szembe egy budapesti lehetőség: egy ismerős által kerültem kapcsolatba egy nem sokkal korábban indult Otthon Centrum irodával, egészen pontosan Újpesten. A részvétel egy országos méretű franchise-rendszerben, Pesten, elég nagy változás jelentett számomra. Némi tájékozódás után úgy döntöttem – illetve kis családommal együtt úgy döntöttünk -, hogy belevágok, belevágunk. Azóta mindig úgy gondolok rá, mint egy ugrásra a sötétbe, ami igaz is, és még jól is hangzik. 🙂

napfény ingatlaniroda

Az albérletkeresést, a költözést tanulás, munka, aztán reggeltől estig munka, majd munka, közben pedig szintén munka követte. Érdekes volt egyrészt teljesen újfajta területen dolgozni ismeretlen utcák között, másrészt egyetlen ismerős nélkül, kizárólag a cégre és a szakmára hagyatkozva dolgozni. Új emberekkel, idegen közegben, a hét első részében ráadásul teljesen egyedül.
De ami a nagy tanulság, hogy éppen hogy mégsem teljesen egyedül: az Otthon Centrum lényege az együttműködés, ami kollégák, irodák, kerületek, vagy akár különböző városok közötti kooperációt jelent, amit sikerült is kihasználni. Rengeteget tanultam minden téren, és közben minden alkalommal a sajátnevemet is az üzletek mellé adhattam, egyszerre személyes felelősséget is vállalva élvezve a cégvezetés folyamatos bizalmát, támogatását is.
Sok-sok saját döntésre volt szükségem a számos ügylet folyamán, közben pedig az egyik legjobb tanácsadónak mondhattam magam a cégnél. Később vezető lettem, része voltam a partneri cégvezetésnek, a cég fejlesztésének.

Otthon, a napfény városában

A kaland ugyan 2 év után befejeződött, azóta is büszkén és szívesen gondolok rá. Közben egyáltalán nem szakadtam el Szegedtől, és szívesen is költöztünk haza.
Szegeden szintén franchise-keretek között próbáltam folytatni, de sajnos nem sikerült jól a partner kiválasztása. 2009. óta az iroda önállóan, alkalmanként természetesen nyitottan az együttműködés felé, függetlenül működik; nagyon fontosnak tartom, hogy a franchise-rendszerben szerzett tapasztalatokat felhasználva dolgozik, ötvözve immár a függetlenség előnyeivel.

Miért ingatlaniroda, miért Szeged?

A kérdést én is feltettem magamnak, amikor a budapesti időszaknak vége lett. Kézenfekvő lett volna  egészen más területet is kipróbálni, de más lehetőség, másféle törekvés nem merült fel bennem.
Úgy gondolom, sikerült ráérezni a közvetítés ízére: előfordult néha, hogy minden részletre nézve leegyeztetett, aláírás előtti adásvétel szinte egyik pillanatról a másikra képes volt összeomlani egyszer a vevő, másszor az eladó miatt, de a közös tárgyalások alkalmával mindig sikerült kézfogásra bírni őket.
Arra bíztatok hát minden lakáskérdésben érdekelt keresőt, hogy tegyen bátran próbára!

László Zoltán
+36-70-385-4026

Summary
A szegedi Napfény Ingatlaniroda előzményei
Article Name
A szegedi Napfény Ingatlaniroda előzményei
Description
A szegedi Napfény Ingatlaniroda indulásának előzményei: miért ingatlaniroda, miért önállóan, függetlenül
László Zoltán
Publisher Name
Napfény Ingatlaniroda
Publisher Logo

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük