fbpx

Aki szegedi ingatlanközvetítő irodák után kutat az interneten, teheti ezt ingatlaneladás miatti tájékozódása miatt. Teheti ezt ingatlankeresés céljából is, de ez az eset kevésbé valószínű. Ha mégis így tenne, valamelyik hirdetőportálhoz érkezne, ahol a legjobb esetben a piac összes ajánlata össze van gyűjtve a számára, tetszés szerint lehet közöttük böngészni ezért a kereső ott lesz a legjobb helyen. Ha a keresők végül a legvalószínűbb módon egy hirdetőportál felé irányítanak, mi az oka annak, hogy a szegedi ingatlanközvetítő irodák (is) használnak, fejlesztenek saját honlapot?

A saját felület mindig a saját, hacsak…

szegedi ingatlanközvetítő irodák

Február végén – néhány napos szabadságomból visszatérve – egy ügyféllel találkozva kaptam a kérdést, hogy milyen átalakítás történik a weboldalamon, hogy miért nem érhető el rajta a blog? Szeretnék olvasni, de semmilyen tartalom nem látható rajta. Ott rögtön rá is kattintottam, és meglepetésemre egy teljesen ismeretlen felület fogadott, a régi tartalomnak semmi nyomát nem láttam. Majd otthon, nem sietve több időt rászánva rá kellett eszmélnem, hogy bizony támadás érhette az oldalt, valószínűleg fel is törték. A szokásos belépési azonosítómat ismeretlenként elutasította az oldal, így mindenféle szerkesztési jogom megszűnt. Ebben a pillanatban fel kellett ismernem, hogy nincs saját honlapom.

Ingatlanközvetítő irodák egyéb segítsége

Számtalan hirdetési portál kínál megjelenési lehetőséget, többet – személyes ismeretségünk és megbízhatóságuk révén – sok év óta megszakítás nélkül használok. Egyiküknél – a szegedi közvetítők közül a legrégebben – már 15 éve megszakítás nélkül előfizető vagyok. Ők azonban elsősorban saját látogatottságuk fenntartásával foglalkoznak.
A portálok mellett vannak más megjelenési lehetőségek is. Az iroda Facebook-oldalának követői és a Google Cégem látogatói azonnal értesülhetnek minden eseményről: friss ingatlanajánlatról vagy új lakásbemutató videó megjelenéséről, emellett az ügyfelek véleményéről is. Hasonlóan a több szegedi ingatlanközvetítő irodák esetéhez, tőlem függetlenül. Az irodai Youtube-csatornán minden videó is újra megnézhető. Hasonló az Instagram-fiók is abban a tekintetben, hogy sokan emlékszünk még rá, amikor még egyik sem létezett. Akár megtörténhet, hogy valamikor újra nem fognak működni. Amennyiben nem használnék saját honlapot, csupán ezen cégek döntésén múlna a webes jelenlétem, az interneten való megtalálhatóságom és láthatóságom kérdése.

Szegedi ingatlanközvetítő irodák – mind a saját nevében

2009-ben regisztráltam az ingatlannet oldalán, a segítségükkel akkor indult el a saját honlapom. Azóta tudom az ügyfeleim visszajelzéseit is gyűjteni, és van lehetőségem egy teljesen magam által szerkesztett felületen egyéb adatok mellett azokat – külső akadály nélkül – rendszeresen meg is jeleníteni. Amint azonban elvesztettem az oldal feletti szerkesztés lehetőségét, külső üzemeltetőre lettem utalva.
Mint utóbb kiderült, az oldalam egy kiegészítőjének sérülékenységét használhatta ki valaki, majd szellemes módon a belépésre jogosultak adatbázisát is jónak látta törölni. Ez volt az oka, hogy én magam sem tudtam belépni. Jelezve a hibát az üzemeltető Rackhost Zrt. felé, az előző napon készült biztonsági mentésük segítségével gyorsan helyreállt a probléma.

Szegedi ingatlanközvetítő irodák az interneten
Cimke:     

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük