A szegedi ingatlaniroda munkájában

az egyik legfontosabb és számomra egyben legizgalmasabb mozzanat is az eladó ingatlan személyes bemutatása. Nem pusztán a tulajdonos képviselete a fontos, aki tehát egy egyszerű érdeklődőhöz képest egy valóban potenciális vásárlóval ismerkedik meg, de saját magunk „eladása” szempontjából is. Egy arra nyitott érdeklődővel további lehetőségre is szert tehetünk a találkozó által.

ingatlaniroda, Szeged

Én akkor érzem jól sikerültnek a bemutatást, ha az ingatlanról való beszélgetés kicsit személyessé is válik. Beszélgetés közben a vevőjelölt motivációja, keresési szempontjai mellett kiderül egy-két olyan részlet is, mint a vevő élethelyzete: honnan költözik, milyen családi helyzetben van, mi miatt is keresi a megoldást a költözés által. Közben pedig ő is észreveszi, hogy a remélhetőleg számára is kellemes beszélgetés közben nyitott fülekre talál. Így talán neki is emlékezetessé válk az eladó ingatlan mellett a találkozó hangulata is. Nem mellesleg két legyet ütheünk egy csapásra! A megbízó is pontosan ezt várja tőlem, hogy nyomot hagyjak a megtekintőben, hogy legyen miért emlékezni a találkozásra és persze a lakásra egyaránt.

Lakáskeresés közben

Éppen ez történt a minap egy újszegedi lakásban is. A vevőjelölt már érkezésekor elmesélte, hogy éppen merre járt, mit intézett az időpontunk előtt. Az autója nyári abroncsait cseréltette, közben várnia kellett. Aggódott kicsit, hogy elkésik az egyeztetett időpontról, emiatt késni fog a következőről is. Már mire felértünk a lakásba kiderült, hogy csak pár utcányira lakik. Ismeri a környék minden előnyét, a mostani lakása fekvése is teljesen megegyezik az éppen kinézett lakáséval. Ezen a ponton világossá vált, hogy roppant szimpatikus a számára a megtekintett ingatlan, aminek rögtön hangot is adott.

“Ingatlanközvetítők ne keressenek”

Sokan a „Kérem, ingatlanközvetítők ne keressenek” jelszó mellett nem ismerik szolgáltatásunkat. Több esetben kiderült már, hogy mi a különbség az egyik ingatlanosok személye között egy másikkal való kapcsolat-felvétel vagy telefonbeszélgetés, találkozó közben. Többen meglepődnek, hogy az együttműködés közben olyan segítség is történik, ami nem tartozna a feladatok közé.

Talán egy-egy a fentiekhez hasonló találkozó az általános véleményen akár változtathat is?

Találkozni egy ingatlanossal?
Cimke:     

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük