fbpx

Saját készítésű piaci össesítés az “újépítésű lakás eladó Szeged” témában.

Ismét nagy lendülettel vágtam neki a szegedi újépítésű lakáspiac tavaszi feltérképezésének újszerű ajánlatok öszegyűjtésével. Nyilvánvaló volna, hogy a jócskán megélénkült használtpiac mellett a mindig drágább, új ingatlanokat az eladók különleges ajánlatokkal próbálják a vevők figyelmét felkelteni. 1-2 meglepetéstől eltekintve az évekkel ezelőtt jellemző tendenciákat látom megismétlődni. A befektetők célkeresztjébe az új építési hullámbban is a szinte megszokott városrészek kerültek, a korábban kissé mostoha városrészekben most sem jellemzőek a fejlesztések.

Hol épül eladó újépítésű lakás Szegeden

A piacon lévő új lakások többsége most is Felsővároson épül. A belváros és Újszeged van még a dobogón, Rókus és Móraváros most sem tartozik igazán a „divatos” helyek közé, legalábbis a befektetők magatartása alapján.

újépítésű lakás eladó Szeged

Újépítésű lakások szobaszám szerint

A kínálat lakástípusait elnézve a jelen időszak legjellemzőbb hívószava, a CSOK igencsak tetten érhető: a kínálat csaknem 40%-a vár a 3-gyermekes vásárlókra, emellett továbbra is jellemző a piacon a leginkább bérbe adható, 2-szobás lakás is. Érdekes, hogy garzonlakás szinte alig épül.

újépítésű lakás eladó Szeged

Mennyibe kerül egy újépítésű lakás

Az árak tekintetében megállapítható, hogy a különbségeket a társasház helye mellett az épület méretéből is adódó műszaki tartalom is befolyásolja. Természetesen továbbra is a belváros fejlesztései (Centrum projekt, Széchenyi tér) a legdrágábbak, ahol 370.000 Ft az induló m²-ár; Felsővároson és Újszegeden szinte összeérnek az árak, ha lesz a házban lift is, avagy újfajta fűtési megoldások készülnek. 290-370.000 Ft/ m² között válogathatunk, kivétel természetesen a piac nagy öregje, a Tisza-palota. Móravároson akár 270.000 Ft/ m² is elég a vásárláshoz.

(Az adatok forrása: az ingatlan.com oldalon 2017 tavaszán közzétett hirdetések)

Hírek a szegedi újépítésű lakáspiacon (2017. április)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük